Hva er egentlig en fin dag for fotball?

Jeg har jobbet både her og der  og ser jo at de fleste stammer har sitt eget språk. Men sjelden har jeg opplevd de som så kreative og banalt maleriske, sånn på elg i solnedgangsnivå, som fotballfolkets gloser. Da mener jeg ikke skjellsordene som hagler over motstandernes stjernespiller...Vel fortjent for øvrig- da han har vært så frekk å velge feil lag..

Når sant skal sies synes jeg faktisk også rett som det er at ting går dit høna sparker, i alle fall føles det sånn, så det er et begrep jeg har sånn noenlunde forståelse for. Det går med andre ord av og til rett vest, til pisis, på trynet eller til enda værre steder.

Men selv om jeg er høyvelbåren supporterfrue, så har jeg hatt svært lite kontakt med lårhøner... bortsett fra at det synes å være forbundet med smertefulle opplevelser i nærheten av øvre og unevnelige regioner på, gjerne kjekke, unge menn i shorts. Nok til at jeg er litt interessert....

Men lårhøner er mertefult for spilleren, uansett hvilket nummer han har på ryggen, og enda vondere for alle med  nr 12 som da raskt frykter for livet i neste kamp. I dette spillet som etter sigende altså er langt viktigere enn eksistensielle spørsmål om liv og død, da de allerede har et avklart forhold til meningen med det.  Måååååål! Og dommeren er ei ku....

Og det er greit med lavkarbo, men ikke skjønner jeg at de ikke forer de gutta med noen raske karbohydrater innimellom når spillerstallen er blitt så alt for tynn.... Skulle da være pice of cake?

Har spillerne forresten krav på pasientskadeerstatning når de ikke får behandling av kyndig medisinsk personell når lufta har gått helt ut av laget? Det er jo rett og slett farlig å være for lenge uten oksygen! Men det forklarer en hel del spør du meg... Kanskje lufta har vært ute av av supporterne også av og til?

Sjefssupporteren min heier på Liverpool. Og der er det selvsagt ingen som filmer. Manchester Uniteds spillere, for ikke å snakke om sossegutta på Chelsea, filmer rett som det er har jeg hørt. Men jeg har aldri sett noen løpe med kamera?

Og Galleriet, det laget som så mange spiller for. Hvilken divisjon er de i ? Og kan så mange virkelig ha en slik deltidsjobb på si?

Nå skal jeg ikke begynne å mase om lange og flate baller. Det har vi jo fått en hel fim om. Eller to. Den neste blir kanskje om de høye og lave? Eller harde....Uansett, må være vanskelig å trille rundt på de der tenker jeg ballene med unevneige fasonger. Og ikke visste jeg at ballen egentlig var levende? Men det varer sjelden en hel kamp har jeg hørt. Det pleier å bli dødballsituasjoner ut av det. Synd egentlig. Kunne vært fint med en ball som kjæledyr!

På den annen side gjenvinnes jo ballen ganske ofte, og da er det vel greit at den allerede er dau. Bare muren er levende i dødballsituasjonene - men hvorfor står de så himla stille da? Hvis det ikke er for å virkelig sette bredsiden til, skjønt jeg er litt usikker på hvilken kroppsdel det da er naturlig å bruke...

Og apropos levende baller og andre kjæledyr - hvorfor kommer det aldri noen kuer eller sånnt ut av de åpne låvedørene? Det hadde satt ekstra fart på spillet. Spesielt for de i røde trøyer!

Jeg er i alle fall glad jeg slipper å spille til Krampa tar meg. Jeg er litt bekymret når jeg ikke kjenner de jeg skal være med. Jeg ville ikke likt å bli tatt av Krampa... tror jeg. Og nedrykksspøkelset ville jeg absolutt ikke like å møte. I alle fall ikke på en mørk og stormfull aften! De er modigere enn dere tror de fotballgutta. Skjønt ingen kan fortelle hvordan dette vesenet nå ser ut....

Det rareste er nå likevel hvordan en toppscorer kan være best uten ball!? Og er det virkelig sant at de bare har EN? Ball. På deling? Jeg trodde de tøffe virkelig hadde baller... Men da hadde det vel blitt Klabb og Babb foran mål... Hvordan kom de to tullingene to forresten ut på banen i så mange kamper?

Det siste jeg har hørt er at det nå faktisk spilles makerellfotball også i innlandet! Men at det ofte blir et ganske tannløst spill. Men det er da ikke rart det går galt da! Ikke lett å konsentrere seg om spillet når tennene ikke er på plass! Spesielt om de er nytrekt!

Men jeg ser jo fotballens lyse sider: Neste gang vil jeg gjerne være med når lagene føler på hverandre i starten av en kamp.... Er da ikke så vanskelig å være positiv til det!

Men aller mest lurer jeg på hva som egentlig er en fin dag for fotball? Opplys meg den som kan!

.
Best uten ball på en fin dag for fotball! I shorts. Elleve i slengen......

 Hannele

4 kommentarer

madde855

14.01.2012 kl.15:14

hvilket lag heier du på fin hund er det en dachs

ingaod

14.01.2012 kl.15:19

fin blogg! :)

kommenter gjerne tilbake! :)

hannele

14.01.2012 kl.15:30

madde855: Jeg heier på Liverpool og ja "Kompis" er en langhåret dachs på litt over fire år nå. Hyggelig at du stakk innom!

15.01.2012 kl.18:35

Du skriver godt, synes ej! Ein god dag for fotball he ikkje nåke enkelt svar og ej e heldig som he opplevd mange slike dagar :-) :-) :-)

Skriv en ny kommentar

hannele

hannele

47, Farsund

Om min verden som selverklært trophywife, enhetsleder, næringsdrivende,l supporterfrue, shopoholiker og villaeier med manglende husmortendenser, tvillingmor, fostermor, hønemor, matmor og bokorm med forfatterambisjoner

hits