Gullfiskdrømmer!

Folk har vel tenkt på lykke og på det å skape seg et bedre liv i flere årtusener, og glupere hoder enn mitt har tenkt de fleste tanker det er mulig å tenke. Det er nå det jeg tror. Min ambisjon er derfor ikke å komme opp med nye teorier, men å kanskje bruke gamle ideer på nye måter! Ny vin på gamle flasker så og si! Håper i alle fall at det ikke blir som skeptikeren her sa: Nytt piss på gamle flasker... Det får være måte på pissismisme...

 At alt som er viktig har antagelig blitt sagt før betyr jo ikke at det er mindre viktig å tenke gjennom hva som ligger i det for akkurat meg! På seg selv kjenner man visstnok ingen andre, kanskje kjenner man ikke seg selv på andre heller, så noe av jobben må man uansett gjøre selv.

 

Det vil med andre være rett viktig å reflektere og dividere litt på hvilke områder i livet mitt som det er viktigst for meg å gjøre noe med. Gjøre det som er  bra enda bedre? Forsøke å gjøre det som ikke er fullt så bra, litt bedre?  Mange kan lese sjøkart, færre kan seile skuta i storm. Selv om det av og til hevdes at ingenting er så praktisk som en god teori, så er det i alle fall i dette tilfellet praksis som vil telle. Handling! Det å gjøre det!

Men nettopp overgangen mellom teori og praksis er enhver utviklings største hindring.Selve bøygen. Det er vel litt med det å skape seg et bedre liv som med slanking. De aller fleste vet hva som skal til: Spise mindre, spise sunnere og trimme mer... Så å satse på tankens kraft alene vil være å ha overdreven tillit til de mer ukjente kreftene i livet , tror nå jeg.

Så jeg trenger en plan. En plan for å få gullfisken over fra den lille bollen til den store! Først må jeg identifisere de områdene jeg har lyst til å jobbe med og som jeg tror vil føre meg nærmere et enda bedre liv. Så må jeg omsette  de luftige planene til små, konkrete og gjennomførbare forsetter som jeg tror vil gjøre meg lykkeligere! Og kanskje, kanskje  kommer gullfisken helt til havet! Det kaller jeg gullfiskdrømmer!

Hannele

 

2 kommentarer

Malin Pettersen

06.01.2012 kl.22:39

så fin blogg du har:)

Anna Dombu

06.01.2012 kl.23:13

Bra skrevet!

Skriv en ny kommentar

hannele

hannele

47, Farsund

Om min verden som selverklært trophywife, enhetsleder, næringsdrivende,l supporterfrue, shopoholiker og villaeier med manglende husmortendenser, tvillingmor, fostermor, hønemor, matmor og bokorm med forfatterambisjoner

hits