Det viktige er ikke hvor god du er, men hvor god du ønsker å bli!

 

Har du noen gang i din karriere som leder følt, tenkt eller i fortvilelse sagt: "Dette greier jeg ikke, jeg strekker ikke til!"  Fatt mot! Du er ikke den første, og vil definitivt ikke bli den siste. Når sant skal sies så kommer vi alle til kort innimellom.  Det er ikke noe problem for en leder å ikke alltid strekke til. Å stikke hodet i sanden å velge å forbli i det utilstrekkelige derimot, kan ødelegge alt.

 

Av Hanne Kristin Lervik - PRIORE KOMMUNIKASJON

Vi kan alle på et eller annet tidspunkt føle det som om vi er den eneste i verden som gjennomgår akkurat det vi gjennomgår. Har de økonomiske problemene vi har, de vanskelige ansatte som vi har, de teknologiske utfordringene som vi har, de fraværsproblemene vi sliter med. Og det er på mange måter sant. På seg selv og sin egen situasjon kjenner man som kjent ingen andre. Samtidig er det en kime til sannhet i at "Intet er nytt under solen"! Omstendighetene kan nok variere, men lederens utfordringer er og blir de samme. Det er en manglende evne til å konfrontere og overvinne problemer som er det som gjør lederskap komplisert. Ikke problemene i seg selv!

Frøken "vil ikke" og herr "kan ikke"?

Har du noen gang for alvor tenkt gjennom hva det er som begrenser ditt potensial som leder? Er det bare omstendighetene og alle de andre?  Eller kan det være noe i deg selv? Har du tenkt grundig gjennom hva du kan gjøre med det? Å leve innenfor de begrensende rammene av det resignerte "jeg kan ikke"vil aldri hjelpe deg til å bli ditt beste jeg. Bevisst eller ubevisst gjemme seg bak et egenrådig "jeg vil ikke" er et svik både mot deg selv og de du leder. Vår største utfordring er derfor å styrke våre sterke sider, akseptere oss selv på tross av våre feil og mangler, men alltid, alltid med åpent sinn søke å vokse, som leder og som menneske.

 I posisjon for læring

At vi er omgitt av tusenvis av bøker skrevet av store ledere, og mennesker med stor kunnskap om ledelse, er neppe å ta for hardt i. Livene og lærdommen til disse menneskene er omhyggelig skrevet ned på boksidene, og du kan lese en setning og tenke: For et godt poeng. Det skal jeg huske på! Det skal jeg jammen prøve ut! Og du som leser er jo den heldige. Du er i posisjon for relativt smertefri læring! Den rystende virkeligheten er at forfatteren kan ha vært nødt til å gjennomgå et sant helvete for å komme til akkurat dette poenget og denne konklusjonen.. Hvis man tar imot den kunnskapen som tilbys og setter den ut i livet kan en spare seg selv for flere turer til "helvete" og tilbake igjen. Og det er godt å vite at en heller ikke er alene! Motstå fristelsen til å klare deg alene! Mange har gått før deg. Mange kommer etter. Men du må faktisk løfte beina og velge å gå!

 Aggressiv konfrontasjon

Som leder trenger du faktisk aggressivt å konfrontere dine begrensninger. Ikke vent, tro eller be om at andre skal ta de vanskelige etappene for deg. Så begynn å lese gode, inspirerende bøker, snakk med erfarne ledere og lytt til gode lærere som hjelper deg til et større handlingsrepertoar. Skaff deg en coach for å finne dine egne veier til utvikling. Legg beina på bordet og ta deg tid til å reflektere gjennom dine erfaringer. Som leder har du det selvsagt travelt, og av og til har bedriften din kanskje dårlig råd. Men det nytter ikke å stoppe klokka for å få mer tid , og en kan fort spare seg til fant.

 Tabbevennlighet

Men det finnes  lærdom en ikke kan "arve" fra andre. Feile, feile igjen og feile enda bedre, sa Samuel Beckett. Feiret nobelprisvinner i litteratur. The new right is wrong!  Som ledere kan vi forholde oss til feil og tabber på forskjellige måter. Ingen liker vel å dumme seg ut, men av og til er det godt at man mislykkes, for det, mer enn noe annet, gir incentiv til å forandre på fremgangsmåten!  Den som ikke frykter feil og tabber skaper rom for kreativitet, eksperimenteringsglede og utvikling. Omvendt kan vi godt forestille oss at den som er redd for å feile blir sky, forsiktig og engstelig. Lite endringsvillig og kanskje både stiv og firkantet å forholde seg til. Tabbevennlighet, en positiv og konstruktiv holdning til både egne og andres feil og tabber, er  blanke nøkler til læring, framgang og utvikling.

 Unngå helgardering

Som leder kan du nemlig ikke alltid spille safe! Ikke alltid helgardere. For gjør du det du alltid har gjort bør du ikke bli forundret om du også får den responsen, på godt og vondt, som du alltid har fått! Etter å ha stanget hodet i veggen noen ganger er det vel lurt å lete etter døra? For hvis vi ikke vokser så stagnerer vi! Hvis vi ikke tåler å mislykkes resignerer vi.  Hvis vi ikke løfter foten og tar et steg, så står vi stille! Mange ledere forsømmer å jobbe med sin egen vekst og utvikling som menneske og leder. Ikke av vond vilje og slett ikke alltid av mangel på selvinnsikt, men kanskje av tillært hjelpeløshet eller fryktsom ignoranse? Stinn av kunnskap, men uten omsetning til praksis, blir ti års erfaring lett det samme året repetert ti ganger. Erfaring, trygghet og kompetanse kan komme sammen med årene. Bare du kan sørge for at ikke årene kommer helt alene.

 Har du virkelig tid og råd til å la din egen utvikling være? For virkelig visdom er anvendt kunnskap og erfaring som dyktiggjør deg til å leve og lede maksimalt! Det viktige er ikke hvor god du er, men hvor god du ønsker å bli!

 Hannele

 

 

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hannele

hannele

47, Farsund

Om min verden som selverklært trophywife, enhetsleder, næringsdrivende,l supporterfrue, shopoholiker og villaeier med manglende husmortendenser, tvillingmor, fostermor, hønemor, matmor og bokorm med forfatterambisjoner

hits