Leve lysterapien!

Det er mange ting som kan gjøre en stakkar deppa. Vinteren for eksempel. Spesielt når den kommer på feil årstid. Såkalte vinterdepresjoner går under betegnelsen sesongavhengig affektiv lidelse, fra det engelske (alt høres MYE viktigere ut på engelsk) Seasonal Affektive Disorder. Gjerne forkortet til SAD.

SAD er en forstyrrelse i hodet til, spesielt kvinner, som forårsakes av mangel på dagslys. Det gjør oss triste, trette, tufsete og  ikke minst truende til litt av hvert. Medisinen mot denne affektive tilstanden er lys. Masse lys. Markedet for spesiallamper er stort, og det kan være vansklig å orientere seg blant tilbudene. Jeg anbefaler derfor jevnlige turer innom godt opplyste kjøpesentre i hele vinterhalvåret. Da slipper du å lære noe nytt!  Fortsett så lenge du føler det er nødvendig  og gjerne med  ditt Mastercard Gold i hånden hele tiden. For å virkelig reflektere lyset til siste stråle.Bruk det gjerne og ofte!At nyere forskning  nå viser at vinterdepresjon trolig bare er en fiffig oppfinnelse for å kunne ha noe annet enn seg selv  å skylde på når man er trist uten å vite hvorfor,  det protesterer jeg  kraftig i mot.At nordlendinger ikke er mer deprimerte enn oss fra mer siviliserte strøk, skal da ikke jeg lide for! Vinterdepresjonen min skal ikke de seige skinna få ta ifra meg bare fordi de ikke har det verre enn meg! Uten en eneste merkevareshop i mils omkrets. Det er en menneskerett å være vinterdeppa!  Leve lysterapien!

 

7 kommentarer

Ingrid

27.03.2011 kl.16:33

Kul blogg.

Kommentere tilbake ??

hannele

27.03.2011 kl.16:39

Ingrid: Takk for det!

jamzy

27.03.2011 kl.16:41

cool! ;)

Blir suuper glad om du tar en titt innom min blogg! ;)

levepositiv

27.03.2011 kl.19:56

Ser du har hund, og renger med den skaper litt glede, i lag med lys:) Irsk setter? Er hundegalen jeg vet du.. Har en blandings tispe selv, og passer andres hunder når dem drar på ferie.. akkurat nå har jeg en Gordon setter:)

hannele

27.03.2011 kl.21:25

levepositiv: Han ser ut som en irsk setter fra halsen og opp... men det er faktisk en langhåret dachs. Han er en utrolig vennligsinnet kosegris. Han er ikke særlig dressert, men er likevel helt uproblematisk da han er tvers igjennom snill og nærmest fri for uvaner :-) Fikk han som valp og har hatt ham i drøye fire år. Blir behandlet som familiens attpåklatt og vet godt at han er midtpunktet.....

levepositiv

27.03.2011 kl.21:42

ååhh så feil jeg tok... men den rasen du har er bra skjønn da:)

hannele

27.03.2011 kl.22:41

levepositiv: :-) Er ikke den første som har trodd det ut fra bildet på bloggen! Det er beina som avslører'n :-)

Skriv en ny kommentar

hannele

hannele

47, Farsund

Om min verden som selverklært trophywife, enhetsleder, næringsdrivende,l supporterfrue, shopoholiker og villaeier med manglende husmortendenser, tvillingmor, fostermor, hønemor, matmor og bokorm med forfatterambisjoner

hits